Kies uw taal

Uw prijsvoorstel in slechts drie stappen

Vrijblijvende offerte

Entresolvloer projecten

Entresolvloeren op maat

Jaarlijks levert Profielnorm meer dan 2.000 nieuwe entresolvloeren. Om u een aantal voorbeelden te geven vindt u hier Profielnorm case studies. Deze entresolvloeren zijn geheel op basis van de wensen van de klant gebouwd en opgeleverd.

Grote overspanningen voor een logistiek knooppunt

In het kort:
  • Een entresolvloer met twee verdiepingen
  • Geportaliseerde constructie
  • Geoptimaliseerde kolomrasters en enorme overspanningen; Profielnorm’s kracht
  • Entresolvloer oppervlakte: 31.000 m2
  • Brandwerende omheiningen rond de traptorens

De uitdaging:

De entresolvloeren waren onderdeel van een groot, nieuw centraal logistiek knooppunt voor onze klant. Goederen van de klant zijn voornamelijk grote pakketten, daarom zijn grote overspanningen in het staalwerk nodig om veel obstakels voor de klant te voorkomen en om brede opritten te behouden. Veel vrije ruimte onder de mezzanine geeft direct twee andere uitdagingen: geen blokkerende kruisverbanden om de voor de hand liggende reden en een enorme puntbelasting op de betonnen vloeren.

Onze oplossing:

Samen met de adviserende partij kwamen we tot een reeks van negen, zeven, zeven meter overspanningen in de hoofdbalkrichting en zes meter overspanningen in de secundaire balkrichting. Dit oneven kolommenraster kwam honderd procent overeen met de opbouw van de bouwkolom en de benodigde opritten.
Specialist in verdiepingsvloeren
Philip van der Harst | Area Sales Manager

“In het aanbestedingsproces blijkt gewoon dat jij de best mogelijke optie bent om aan onze behoeften te voldoen”


Door vroeg in de ontwikkeling mee te mogen denken konden we al snel een passende oplossing aanbieden. Profielnorm is sterk in grote overspanningen en dat kwam hier goed in naar voren. De klant had een hele duidelijke tijdsplanning om dit project te realiseren. Profielnorm had de opdracht in een vroeg stadium gekregen, waardoor er voldoende voorbereidingstijd was om dit grote project soepel te laten verlopen.

Nu terugkijkend is het prijstechnisch gezien van de klant een hele goede keuze geweest om dit toen te laten doen. Ik kijk terug op een hele prettige samenwerking en ben blij met het in ons gestelde vertrouwen. Het is dan ook mooi dat er zo’n grote entresolvloer gerealiseerd is. Precies waar wij goed in zijn!

- Philip van der Harst,
Area Sales Manager

Een opslag entresolvloer van 31.000 m2


Wij kregen de kans om in de beginfase in te stappen van het ontwerp van het gebouw voor een grote retail klant. Voor hun distributiecentrum kwamen we met een totale oplossing. Een no-nonsense aanpak, met de mis van zoeken naar de beste oplossing in relatie tot de bouweisen en het budget zijn we er uiteindelijk samen in geslaagd om tot een briljante oplossing te komen in het logistieke proces van onze klant.

Kolombelastingen zijn geëvalueerd en samen met de klant hebben we deelgenomen aan het vereiste goedkeuringsproces om de nodige bouwvergunningen te krijgen. Met speciale knoopverbindingen op elk niveau van de kolom hebben we een oplossing bedankt om een schoorvrije staalconstructie in de hoofdbalkrichting te krijgen. Andere richting van de verdiepingsvloer werd gestabiliseerd met kruisen Locaties van deze kruisen waren op strategische locaties waar de goederen moesten worden opgeslagen. In een volledig operationeel magazijn heeft de klant geen enkel blokkeringsprobleem gehad voor de doorlopende werkzaamheden. Ongestoord kon er doorgewerkt worden.

Een extra vereiste waren de veilige evacuatieroutes in geval van nood. We ontwierpen een speciale constructie met gesloten trappentorens die de vereiste twintig minuten kunnen volhouden voor een veilige vlucht in geval van brand.

Bekijk de foto’s van dit project in de onderstaande afbeeldingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een magazijn entresolvloer.
Projectgalerij Profielnorm

Bent u benieuwd naar meer foto’s van verschillende projecten? Bekijk onze projectgalerij! We tonen u meer foto’s’ van recent gerealiseerde projecten in deze sector en andere sectoren.


OFFERTE AANVRAGEN

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op