Kies uw taal

Uw prijsvoorstel in slechts drie stappen

Vrijblijvende offerte

Entresolvloer projecten

Entresolvloeren op maat

Jaarlijks levert Profielnorm meer dan 2.000 nieuwe entresolvloeren. Om u een aantal voorbeelden te geven vindt u hier Profielnorm case studies. Deze entresolvloeren zijn geheel op basis van de wensen van de klant gebouwd en opgeleverd.

Profielnorm next level

In het kort:
  • Met een hoogte van 18.4 meter en 5 verdiepingen een duizelingwekkend project
  • Speciale kolomvoet i.v.m. de maximale kolomdruk
  • 41 x 29 meter
  • Speciale staalconstructie voor en rondom de transportbanden

De uitdaging:

Klant wilde het maximaal aantal mogelijke verdiepingen met voldoende vrije hoogte per verdieping. De vloerbelasting moest minimaal 500 kg/m2 verdeelde belasting zijn; de kolomdruk op de betonnen ondervloer mocht echter niet te hoog worden. Montage van een vloer met een opbouwhoogte van meer dan 18.400 mm zou in de beschikbare ruimte tot een probleem kunnen leiden. Een extra uitdaging was het leveren en plaatsen op korte termijn van deze verdiepingsvloer met meerdere verdiepingen.

Onze oplossing:

In het engineeringstraject kwam het thema rondom de maximale toelaatbare kolomdruk op de betonnen halvloer naar voren. Na verschillende overlegmomenten met onze engineeringsafdeling kwamen we tot de ultieme oplossing: een basisvoet mét 8 gelaste ribben op een extra verzwaarde voetplaat van 500x500 mm met daarop een horizontaal gelaste connectieplaat voor de doorvoer naar boven. Om de hoogte van meer dan 18.000 mm te kunnen halen en dit ook montage-technisch goed uit te kunnen voeren is er gekozen voor een deling in de kolomlengte.
Next level entresolvloer
Patrick de Nijs | Area Sales Manager

Eensgezinde oplossingsbereidheid


Een perfecte afstemming binnen Profielnorm en constructieve communicatie met zowel klant als eindklant hebben geleid tot deze vloer op grote hoogte! Een Masterpiece!

- Patrick de Nijs,
Area Sales Manager

Een uitdagende verdiepingsvloer met een grote hoogte


Het komt wel vaker voor; de ene verdiepingsvloervloer nog groter en soms ook nog complexer dan de andere. Via een van de keyaccounts had Profielnorm al eerder een verdiepingsvloer aan deze eindklant geleverd. De eindklant wist al dat hij met dit project bij ons aan het goede adres zou zijn. Dit project van meer dan 5.000 m2 was niet zozeer groot te noemen in oppervlak maar bleek het des te meer een uitdaging te worden om de gewenste hoogte van meer dan 18.000 mm middels een stabiele constructie te kunnen realiseren.

Het probleem om een zo hoge verdiepingsvloer te kunnen produceren kon getackeld worden. De kolomdruk van 5 verdiepingen op een min of meer standaard betonnen halvloer beperken was een ander verhaal. Mede door de expertise van onze engineers en door de overtuiging richting onze opdrachtgevers hebben we hiervoor de perfecte oplossing weten te bedenken. Een speciaal daarvoor geconstrueerde basis met versterkte voetplaat kon het ontstane probleem dan ook voor de volle 100% oplossen. Hieruit bleek maar weer dat samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen Profielnorm en door in overleg te gaan met de klant goed kunnen leiden tot het gewenste resultaat! Dit is een belangrijk voordeel bij Profielnorm, wij hebben het gehele proces in eigen hand.

Naast opslag van goederen worden op deze verdiepingsvloeren ook conveyors toegepast. Deze moesten volgens een bepaald concept van looplijnen geplaatst worden. Al met al werd dit ook een proeve van bekwaamheid voor het gehele team van Profielnorm. Toepassing van verschillende profielen in sterkte en hoogte moest berekend worden zodat de toepassing op de vloer ook daadwerkelijk mogelijk zou zijn.

De 2 toegepaste trappenhuizen van 5 verdiepingen zijn uitgevoerd in speciale antislip vloerplaten. Dit om een langdurig gebruik mogelijk te maken en de veiligheid die deze oplossing met zich meebrengt voor de gebruikers te kunnen garanderen.

Dit was voor Profielnorm een prachtig project om uit te voeren. Hiermee geven wij duidelijk ons visitekaartje af, maar zonder onze zeer gewaardeerde klant en eindklant was dit zeker niet gelukt!

Bekijk de foto’s van deze hoge verdiepingsvloer met maar liefst 5 verdiepingen. Staat u binnenkort voor een uitdaging om de ruimte in uw bedrijfshal optimaal te benutten? Neem contact op met Profielnorm voor persoonlijk advies en een passend prijsvoorstel. U kunt ook eenvoudig en direct online een offerte aanvragen.


OFFERTE AANVRAGEN

Projectgalerij


Bent u benieuwd naar meer foto’s van soortgelijke projecten? Neem een kijkje in onze projectgalerij! We tonen u nog meer foto’s van onlangs gerealiseerde entresolvloer projecten in deze sector en andere sectoren.

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op