Kies uw taal

direct offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Aanvraag
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw nieuwe entresolvloer.
Offerte

Kennisbank

Wilt u graag meer lezen over de producten, opties en mogelijkheden bij Profielnorm? In onze kennisbank vindt u veel extra informatie. Blader door de informatie heen en verdiep u alvast verder in de mogelijkheden.


Magazijn inrichten? Profielnorm geeft je 5 tips voor efficiënte inrichting

Gaat u uw magazijn inrichten? We geven u 5 tips voor efficiënte inrichting en optimale benutting van je magazijn. Zo verdubbelt u met een entresolvloer de beschikbare vierkante meters. Vraagt u uzelf wel eens af hoe u de ruimte in uw magazijn optimaal kunt benutten? Hoe u het beste uw voorraad kunt opslaan en welke inrichting het meest efficiënt is? Lees dan hier vijf tips die u kunnen helpen bij uw magazijninrichting.
 

Magazijn inrichten


Het kan een uitdagende klus zijn om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten. Wanneer u uw magazijn op de juiste manier inricht, kan dat u onder de streep veel besparingen opleveren.
 

Tip 1: Benut uw ruimte optimaal

Magazijn inrichten om uw assortiment uit te breiden of krijgt u steeds meer bestellingen? Dan is extra ruimte in uw magazijn erg handig. Benut daarom de ruimte die u al heeft optimaal. Gebruikt u bijvoorbeeld praktische magazijnstellingen? Magazijnstellingen zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk op kunt slaan en het toch zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Zorg er natuurlijk wel voor dat u het overzicht bewaart. Het kost over het algemeen namelijk veel tijd wanneer u moet zoeken naar producten.
 

Tip 2: Pak producten vanaf de begane grond

Een algemene ‘regel’ in een magazijn is dat de producten op de begane grond worden gepakt. De producten liggen op een pallet in een stelling. Is de pallet leeg? Dan kan deze worden afgevoerd en kan er een nieuwe pallet met producten neergezet worden.
 

Tip 3: Vraag het uw medewerkers

Uw medewerkers zijn degene die dagelijks in uw magazijn werken. Zij weten als geen ander wat het handigst en efficiëntst werkt. Vraag daarom eens aan uw personeel hoe zij het liefst de inrichting van het magazijn zouden zien. Uw medewerkers zijn de ervaringsdeskundigen; zij doorlopen dagelijks de processen.

Magazijn inrichten met extra ruimte dankzij de entresolvloeren van Profielnorm
 

Tip 4: Koop een entresolvloer

Met een entresolvloer kunt u de beschikbare ruimte in uw magazijn efficiënt benutten wanneer u opnieuw gaat inrichten. U verdubbelt namelijk de beschikbare vierkante meters. Zo heeft u ineens twee keer zoveel werk- of opslagruimte. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld sneller producten aanleveren, omdat u een grotere voorraad kunt opslaan.
 

Tip 5: Reserveer ruimte voor laden, lossen en inpakken

Het is niet praktisch om een magazijn helemaal tot de nok toe vol te bouwen met producten. Reserveer ruimte op te laden, lossen en in te pakken. Ook zijn er wellicht andere ruimtes nodig zoals toiletten, kantoren, een kantine en een serverruimte. Bepaal van tevoren dus goed waar je wat wil hebben, of je bijvoorbeeld de draai met een heftruck kan maken en andere praktische zaken.
 

Profielnorm levert tussenvloeren

Profielnorm ontwerpt, fabriceert en monteert uw tussenvloer, ook wel magazijnvloer genoemd. Van advisering tot keuring, en alles daar tussenin. De entresolvloeren worden in eigen fabriek gefabriceerd. Benieuwd hoeveel een tussenvloer in uw magazijn zou kosten? Met onze online calculator kunt u eenvoudig de kosten van uw nieuwe verdiepingsvloer berekenen.
 

Profielnorm helpt u verder


Wilt u graag persoonlijk advies van een van onze gespecialiseerde medewerkers, wilt u iets weten over hoe u efficiënt uw magazijn kunt inrichten of heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de ideale oplossing.


OFFERTE AANVRAGEN

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op