Kies uw taal

direct offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Aanvraag
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw nieuwe entresolvloer.
Offerte

Kennisbank

Wilt u graag meer lezen over de producten, opties en mogelijkheden bij Profielnorm? In onze kennisbank vindt u veel extra informatie. Blader door de informatie heen en verdiep u alvast verder in de mogelijkheden.


Magazijn vergroten of efficiƫnter inrichten? 5 tips van Profielnorm

Wilt u uw magazijn vergroten? Bent u tevreden met uw huidige magazijn, maar is er niet langer genoeg ruimte? In plaats van verhuizen naar een groter pand kunt u ook kiezen voor een entresolvloer. Wij geven vijf tips om een magazijn efficiënter in te richten.
 

Tip 1: Magazijn vergroten met een entresolvloer


Een entresolvloer is een eenvoudige manier om de vierkante meters in uw magazijn te vergroten. In vergelijking met een verhuizing verdient u een entresolvloer snel terug; binnen ongeveer anderhalf jaar. Een entresolvloer is uitbreidbaar, verplaatsbaar en altijd op maat gemaakt. Heeft u de extra verdiepingsvloer niet meer nodig? Dan verkoopt u deze gemakkelijk door. Via de website van Profielnorm kunt u snel en eenvoudig berekenen hoeveel een verdiepingsvloer ongeveer gaat kosten.
 

Tip 2: Verklein de gangpaden


Maak de stellingen hoger. Zorg dat de stellingen precies op maat zijn voor de producten. In dat geval moet er wel voldoende ruimte zijn voor pickkarren om bij de hoogste stellingen te kunnen. Een alternatief is dat u de gangpaden verkleint, zodat er meer stellingen in uw magazijn passen. U kunt de gangpaden ook verkleinen als u met heftrucks werkt. Kies er dan voor om tweerichtingsverkeer te veranderen in eenrichtingsverkeer.
 

Tip 3: Praat met medewerkers


De medewerkers die werkzaam zijn in het magazijn hebben natuurlijk de beste kijk op de situatie. U denkt misschien dat er niet voldoende ruimte is of dat juist alles op rolletjes loopt, maar een magazijnmedewerker staat dag in, dag uit in het magazijn. Hij of zij weet als geen ander waar er kansen en mogelijkheden liggen. Ga dus in gesprek. Door rekening te houden met de wensen en ideeën van magazijnmedewerkers, versterkt u de band en krijgt u tevreden medewerkers.
 
Magazijn vergroten mede dankzij de productiemedewerkers van Profielnorm
 

Tip 4: Versnel de doorlooptijd


Liggen producten te lang in uw magazijn? Dat is natuurlijk jammer en zonde. Zorg dat u software gebruikt waarmee de doorlooptijd van producten te zien is. Koop producten pas in als u bijna geen voorraad meer heeft. Goed inkopen is een vak apart, maar hiermee voorkomt u dat u met enorme voorraden blijft zitten. Dit maakt u namelijk kwetsbaar. Wat als de markt een bepaald product plotseling niet meer nodig heeft? Of er een nieuwe concurrent bijkomt? Minder voorraad betekent dat u in dat geval snel kunt schakelen zonder dat u eerst nog van uw huidige voorraad af moet.

Tip 5: Zet de hardlopers vooraan


Zijn er producten die u dagelijks verkoopt? Deze plaatst u vooraan in het magazijn. De minder populaire producten kunnen verder naar achteren. Zorg dat u één keer in de paar maanden opnieuw de posities van producten overweegt. Wellicht heeft u seizoensgebonden producten waar u rekening mee moet houden.

Wilt u nog meer handige tips of een gespecialiseerde werknemer die met uw situatie meekijkt? Neem contact op met een van onze medewerkers of vraag direct een prijsvoorstel aan. Gebruik daarvoor onze online calculator en krijg binnen twee minuten een offerte.


OFFERTE AANVRAGEN

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op