Kies uw taal

Uw prijsvoorstel in slechts drie stappen

Vrijblijvende offerte

Entresolvloer projecten

Kennisbank

Wilt u graag meer lezen over de producten, opties en mogelijkheden bij Profielnorm? In onze kennisbank vindt u veel extra informatie. Blader door de informatie heen en verdiep u alvast verder in de mogelijkheden.

Warehouse inrichting | 5 tips van Profielnorm

Wilt u uw warehouse gaan voorzien van een nieuwe inrichting? Een entresolvloer kan helpen bij het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. U kunt eenvoudig het aantal beschikbarre vierkante meters in uw warehouse verdubbelen. Bent u benieuwd hoe u de ruimte in uw warehouse zo optimaal mogelijk kunt benutten? Profielnorm geeft u 5 tips voor warehouse inrichting. Lees onze vijf tips die u gaan helpen bij het efficiënt inrichten van uw warehouse.
 

Warehouse inrichting


De inrichting van uw warehouse is een zeer belangrijke maar tegelijkertijd uitdagende klus. Een goede inrichting kan u uiteindelijk een hoop onnodige kosten besparen. Wij geven u graag 5 tips om ermee aan de slag te gaan.
 

1. Ga op onderzoek


Wat moet er veranderd worden en wat kan er zo blijven? Ga hiervoor intern op onderzoek uit en vraag uw medewerkers. Zij zijn dagelijks in uw warehouse te vinden en lopen vast tegen een aantal problemen aan. Ook kunnen zij aangeven wat er juist wel goed werkt of staat momenteel. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij u uitstekend helpen bij een warehouse inrichting. Daarnaast zorgt het voor betrokkenheid binnen de organisatie. Uw warehouse medewerkers zullen zich betrokken voelen bij het proces en dit waarschijnlijk waarderen.
 

2. Voldoende ruimte voor laden en lossen


Nu u op onderzoek uit bent gegaan heeft u een goed beeld van de wensen en behoeften. U heeft waarschijnlijk ook al ideeën voor uw warehouse inrichting. Een belangrijk punt om niet te vergeten is de standaard beschikbare ruimte die nodig is. Houd voldoende ruimte vrij voor het laden en lossen van goederen. Het is voor iedereen vervelend als hier niet genoeg ruimte voor beschikbaar is en iedereen elkaar in de weg loopt. Houd ook rekening met andere standaard ruimtes die nodig zijn, zoals een service ruimte, kantine en toiletten.
 

3. Gebruik uw beschikbare ruimte optimaal


Zoeken naar producten in een warehouse kost veel tijd en daarmee ook veel geld. Dat is zonde. Daarom is het van belang om de ruimte optimaal te gebruiken. Hierbij kan worden gedacht aan magazijnstellingen. Sla zoveel mogelijk op in zo min mogelijk ruimte. Uiteraard is het belangrijk dat er gestructureerd gewerkt wordt in uw warehouse. Hierover bij tip 5 meer informatie.

Warehouse inrichting | 5 tips van Profielnorm
 

4. Kies voor een entresolvloer


Vergeet ook zeker niet te kijken naar de mogelijkheden voor een entresolvloer. Een entresolvloer is een perfecte oplossing om meer ruimte te creëren in uw warehouse. Afhankelijk van de hoogte van het pand kunt u zelfs kiezen voor een entresolvloer met meerdere verdiepingen. Zo kunt u ook de hoogte van het warehouse optimaal benutten.
 

5. Structureer de werkzaamheden


Zorg ervoor dat er in het warehouse op een gestructureerde manier wordt gewerkt. Werk bijvoorbeeld altijd vanaf de begane grond. Producten die moeten worden gepakt, worden altijd eerst van de begane grond gepakt. Is er een pallet of een schap leeg? Voer het rest afval dan direct af en vul de begane grond opnieuw. Zo pakt niemand naast producten, kan er gestructureerd gewerkt worden en werkt iedereen in het warehouse op dezelfde manier.
 

Een entresolvloer in uw warehouse?


Gaat u voor een optimale warehouse inrichting en kan een entresolvloer u daarbij helpen? Profielnorm is gespecialiseerd in entresolvloeren en helpt u graag verder! Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Bent u direct benieuwd naar de prijs voor de door u gewenste entresolvloer? Gebruik dan onze calculator via de onderstaande button en ontvang in slechts 2 minuten een prijsvoorstel.


OFFERTE AANVRAGEN

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op