Kies uw taal

Magazijn vergroten of efficiënter inrichten? 5 tips!

Bent u tevreden met uw huidige magazijn, maar is er niet langer genoeg ruimte? Wij geven vijf tips om een magazijn efficiënter in te richten!
 

Tip 1: kies voor een entresolvloer

 
Een entresolvloer - ook wel verdiepingsvloer of tussenvloer genoemd - is een manier om de vierkante meters in uw magazijn te vergroten. In vergelijking met uitbreiden verdient u een entresolvloer binnen een jaar weer terug. Een entresolvloer is uitbreidbaar, verplaatsbaar en altijd op maat. Heeft u de extra verdiepingsvloer niet meer nodig? Dan verkoopt u deze gemakkelijk door. Via de website van Profielnorm kunt u makkelijk berekenen hoeveel een verdiepingsvloer ongeveer gaat kosten. Een entresol wordt vaak gebruikt voor producten die minder vaak nodig zijn.


 
Tip 2: verklein de gangpaden
 
Maak de stellingen hoger. Zorg dat de stellingen precies op maat zijn voor de producten. In dat geval moet er wel voldoende ruimte zijn voor pickkarren om bij de hoogste stellingen te kunnen. Een alternatief is dat u de gangpaden verkleint, zodat er meer stellingen in uw magazijn passen. U kunt de gangpaden ook verkleinen als u met heftrucks werkt. Kies er dan voor om tweerichtingswegen te veranderen in eenrichtingswegen.
 

Tip 3: praat met medewerkers

 
De medewerkers die actief zijn in het magazijn, hebben natuurlijk de beste kijk op de situatie. U denkt dat er niet voldoende ruimte is of dat alles op rolletjes loopt, maar een magazijnmedewerker staat dag in dag uit in het magazijn. Hij weet als geen ander waar er kansen en mogelijkheden liggen. Ga dus in gesprek. Door rekening te houden met de wensen en ideeën van magazijnmedewerkers, versterkt u de band en krijgt u tevreden medewerkers.
 

Tip 4: versnel de doorlooptijd

 
Liggen producten te lang in uw magazijn? Dat is natuurlijk jammer. Zorg dat u software gebruikt waarmee de doorlooptijd van producten te zien is. Koop producten pas in als u bijna geen voorraad meer heeft. Goed inkopen is een vak apart, maar hiermee voorkomt u dat u met enorme voorraden blijft zitten. Dit maakt u kwetsbaar. Wat als de markt een bepaald product plotseling niet meer nodig heeft? Of er een nieuwe concurrent bijkomt? Minder voorraad betekent dat u in dat geval snel kunt schakelen.
 

Tip 5: zet de hardlopers vooraan

 
Zijn er producten die u dagelijks verkoopt? Deze plaatst u vooraan in het magazijn. De minder populaire producten kunnen verder naar achteren. Zorg dat u één keer in de paar maanden opnieuw de posities van producten overweegt. Wellicht heeft u seizoensgebonden producten waar u rekening mee moet houden.
 Om onze pagina optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Voor meer informatie over ons privacy- en cookiebeleid:   Privacy policy
© 2019 Profielnorm B.V.
Realisatie: ProAutNorm B.V.