Kies uw taal

Profielnorm ontwerpt, fabriceert en

monteert entresolvloeren
Verdiepingsvloer (verdiepingsvloeren) en entresolvloer van ProfielnormProfielnorm entresolvloerenDe fabriek van ProfielnormProfielnorm lasrobotVerdiepingsvloer loods of verdiepingsvloer winkel door ProfielnormTussenvloer showroom bij ProfielnormTussenvloer uitbreiden? Ook dat verzorgt Profielnorm voor u!
 

Nieuws & geschiedenis Profielnorm

Uitgelicht project van Profielnorm

Voor een grote internationale klant hebben we dit jaar een fantastisch project gerealiseerd om de volautomatische order procesflow te ondersteunen. Op de mezzanine is een sorter geplaatst die zorgt voor het verpakken van de goederen van de klant.
Uitgelicht mezzanine project | Profielnorm
Nieuw opgeleverde entresolvloer door Profielnorm
2021

Profielnorm wederom volledig gecertificeerd

Profielnorm is wederom volledig gecertificeerd. Onlangs hebben wij de jaarlijkse controle-audit voor ISO 9001 en ISO 45001 met succes doorlopen. Het ISO 45001 Certificaat is de opvolger van het OHSAS 18001 certificaat. Benieuwd naar de certificeringen van Profielnorm? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Kortere levertijden en meer flexibiliteit door eigen poedercoatlijn

Onlangs heeft Profielnorm een volautomatische poedercoatlijn geïnstalleerd in de fabriek aan de Energieweg in Tholen. Dankzij deze nieuwe coatlijn hebben wij ook het proces van coating in eigen hand en kunnen wij het productieproces versnellen en optimaliseren.
Eigen poedercoatlijn bij Profielnorm
Poedercoatlijn in de fabriek bij Profielnorm
De poedercoatlijn bij Profielnorm is in gebruik genomen

Naor Gilon op bezoek bij Profielnorm in Tholen

Op dinsdag 9 maart 2021 mochten wij de Israëlische ambassadeur, Naor Gilon, verwelkomen in Tholen.

Tijdens een rondleiding toonden wij ons geautomatiseerde design- en productieproces en bezochten we onze fabriek met de kenmerkende koudgevormde staalprofielen voor onze entresolvloeren.
Naor Gilon op bezoek bij Profielnorm in Tholen

Nieuwe zaagmachine in Tholen

Ter uitbreiding van onze werkzaamheden hebben wij onlangs een nieuwe zaagmachine in gebruik genomen in onze fabriek in Tholen.
Nieuwe zaagmachine in Tholen | Profielnorm

Profielnorm heeft nu 2 vestigingen in Tholen

Voor de uitbreiding van onze werkzaamheden breiden wij ook uit met een nieuw pand. Deze locatie delen wij met onze collega’s van ProAutNorm. Profielnorm heeft nu 2 vestigingen in Tholen:
  • Slabbecoornweg 29, 4691 RZ Tholen;
  • Energieweg 20, 4691 SG Tholen.
Nieuw pand aan de Energieweg in Tholen | Profielnorm

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Profielnorm

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten. Dankzij bewuste keuzes gaan wij voor een balans tussen People, Planet en Profit. Profielnorm draagt met maatschappelijk verantwoord ondernemen verantwoordelijkheid voor de maatschappij. Lees op onze 'MVO bij Profielnorm'-pagina verder over onder andere circulair bouwen, FSC-hout, verduurzamen en BREEAM bouwen.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Profielnorm
2020

Pete Hoekstra op bezoek bij Profielnorm

Op dinsdag 29 september 2020 mochten wij de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en zijn vrouw Diane verwelkomen in Tholen.

Tijdens een rondleiding toonden wij hen ons geautomatiseerde design- en productieproces en bezochten we onze fabriek met de kenmerkende koudgevormde staalprofielen voor onze entresolvloeren.

Daarnaast werd er gesproken over de mogelijke uitbreidingsplannen van Profielnorm. Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden voor uitbreiding naar Amerika.

Profielnorm Group koopt nieuw pand aan in de UK voor John Scott Works

Onze UK vestiging gaat de capaciteit uitbreiden met een nieuwe rolvormmachine en een eigen modern pand. De organisatie onderstreept onze internationale groeistrategie met een professioneel team. Onze internationale klanten hebben veel baat bij een directe lokale geauditeerde partner in diverse delen van Europa.
John Scott Works nieuw gebouw
2019

Profielnorm Group en East

PROFIELNORM EAST heeft zijn target voor Polen bereikt als sales –technical service center. Een welkome aanwinst voor onze internationale en regionale klanten.
Logo PRN Group
Logo Profielnorm-East

Website Fruits4Life gelanceerd

Profielnorm B.V. steunt de stichting Fruits4Life die zich sterk maakt voor bewust mediagebruik onder jongeren. Wij verwijzen u naar www.fruits4life.nl
Fruits4Life

Nieuw leuningwerk in week 45

Profielnorm gaat over op een nieuw type leuningwerk in week 45. Het heeft een industriële look, verkort de montage tijd en is sneller te produceren. Zie de onderstaande impressie. 

nieuw type leuningwerk | Profielnorm
2018

Remtest op Profielnorm Entresol

Dat onze uit koud staal vervaardigde entresolvloeren stevig en stabiel zijn, is een voldongen feit en algemeen bekend in de markt.  
 
Dit werd nog eens bevestigd door een klant die zelf, op onze entresolvloer, een remtest heeft uitgevoerd met een maximaal belaste conveyor.
 
Hierbij werd een uitstekend test resultaat gehaald, de entresolvloer nam de bewegingskrachten van de conveyor goed op en bleef optimaal stabiel.
 
Voor u als klant betekent dit, dat u bij ons altijd kunt rekenen op een uiterst betrouwbare en solide vloer, tegen een scherpe prijs!

Profielnorm levert entresolvloer in Finland

Profielnorm is internationaal erg actief in Europa. Net voor het begin van de zomervakantie werd er nog een entresolvloer opgeleverd bij een lokaal Fins auto reparatie bedrijf. De entresolvloer paste precies in de kleine ruimte en auto's kunnen nu keren onder de mezzanine. In overleg met de klant is hier gekozen voor een draagarm constructie, met teruggetrokken kolommen en uitstekende hoofdbalken, zodat er extra rij ruimte ontstaat.  
Entresolvloer
Entresolvloeren
Entresolvloer

Profielnorm delivers another mezzanine floor in Finland


Profielnorm is internationally active all over Europe. Just before the summer holidays started, a recent mezzanine project was finished in a local car repair shop in Finland. The mezzanine floor fits perfectly in the compact space of the workshop. Cars can turn on the concrete by driving underneath the mezzanine floor. Profielnorm used a solution with cantilever beams and positioning columns inwards.
Entresolvloer
Entresolvloer
Entresolvloeren

Profielnorm op bezoek bij opening ProAutNorm B.V.

Op vrijdag 25 mei vond de officiële opening plaats van ProAutNorm, een zuster bedrijf binnen de PRN-Group, in een nieuw bedrijfspand aan de ambachtsweg.
De directie en medewerkers van Profielnorm waren hierbij aanwezig.
 
Wethouder Frank Hommel feliciteerde namens de gemeente Tholen de jonge en kersverse ondernemers van ProAutNorm met een speech waarin hij hen een warm hart toedroeg vanwege het innovatieve en duurzame karakter, visie van de onderneming op IT gebied, websites en procesautomatisering waarmee ze binnen en buiten de gemeente voorop lopen.
 
Een goed voorbeeld hiervan, en compleet ontwikkeld door ProAutNorm, is een geautomatiseerde product configurator waar klanten zelf toegang toe krijgen middels een klantenportaal. Hiermee kan een klant zelf zijn eigen prijzen berekenen en neemt een verkoop afdeling veel werk uit handen. ProAutNorm loopt ook hiermee voorop, bedrijven zien hier ook steeds meer toekomst in.
 
De heer Jos Schot, directeur, oprichter en eigenaar van de PRN Group feliciteerde op zijn beurt ook het ProAutNorm team met een speech, overhandigde cadeaus en vervolgens werd het lint doorgeknipt.
 
Hiermee was het bedrijf officieel geopend. De gasten konden zich binnen vermaken door codes te kraken op een computer, kennis maken met codetaal, een potje tafeltennissen of 4 op een rij spelen tegen een zelf gebouwde LEGO robot. Een andere robot verzorgde iedereen van een glaasje champagne. Buiten kon er vers ijs worden geproefd in verschillende smaken van een echte Zeeuwse ijskraam.
Opening ProAutNorm
Opening ProAutNorm

Profielnorm vernieuwt ISO 9001 en OHSAS 18001

Profielnorm heeft de ISO 9001 en OHSAS 18001 certificaten, na een grondige audit met glans doorstaan te hebben, opnieuw verlengd. Voor u als klant betekent dit een ultieme kwaliteitsgarantie en de wetenschap dat Profielnorm blijft streven naar verbetering. 

Olivet realiseert meer ruimte met Profielnorm

De firma Olivet, gespecialiseerd handelsbedrijf in plantaardige en dierlijke oliën en vetten, realiseert een nieuw pand aan de voet van de Merwedebrug in Dordrecht. Profielnorm kreeg de opdracht om een entresol te plaatsen in de werkplaats, met name om de compressor te herbergen. Optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte!

PRN Group website gelanceerd

De PRN Group heeft een nieuwe website gelanceerd. PRN Group is een groep bedrijven verbonden door het bewerken van staal en bijbehorende processen en procesautomatisering.

www.prn-group.org​

PRN Group

Oplevering conveyortechniek mezzanine op hoogte

Hoog complex project op het snijvlak van mezzanines en zware pallet conveyortechniek op hoogte.

 

Terugblik op Logimat 2018

Profielnorm kijkt terug op een mooie en succesvolle beurs in Stuttgart en bedankt al zijn klanten, relaties voor de bezoeken aan onze stand en aanvragen.  

Profielnorm op de Logimat 2018

Profielnorm staat weer met een eigen gebouwde stand op de Logimat, logistieke beurs in Stuttgart. 
U kunt ons bezoeken in hal 1, stand nr. 15. We hopen u daar te ontmoeten. 
Entresolvloer hal laten plaatsen door Profielnorm
Staalconstructie Profielnorm
Logo Profielnorm

Grote overspanningen voor kleine prijzen

Profielnorm heeft een nieuwe productielijn in gebruik genomen met unieke eigenschappen.
De warmgewalste I-balken kunnen nu vervangen worden door koudgevormde profielen.
De voordelen zijn dat we uw vloer goedkoper en sneller met minder kolommen kunnen ontwerpen.
De fabriek van Profielnorm
2017

BS OHSAS 18001 Certificaat behaald

Health and Safety certificering BS OHSAS 18001

Profielnorm is gecertificeerd en loopt voorop in de markt met een gecertificeerd Arbo managementsysteem.
Een nieuw certificaat
BS OHSAS 18001:2007 Certificaat

Nieuwe lasrobot

Profielnorm heeft een investering gedaan in een derde lasrobot installatie. Het doel van profielnorm is om eind 2017 het lasproces volledig te robotiseren.
Lasrobot

Mezzanine in Australië

De grootste automotive-speler in Australië, AHG (Automotive Holdings Group) heeft vorig jaar de inrichting van één van hun magazijnen in opdracht gegeven aan Dexion Australië. Via het export-kanaal van Dexion Duitsland kregen wij vervolgens de vraag om de hoofdgangen van dit stellingsysteem te voorzien van een verdiepingsvloer, waarover conveyors zullen lopen. Eind oktober 2016 is het project verscheept en de installatie van het hele systeem wordt momenteel afgerond.
Profielnorm conquers the world!
Mezzanine Australia

Oprichting John Scott Works Ltd.

Jon Lewis uit Engeland hoopt voor ons te beginnen als Business Unit Manager en zo de Engelse markt per 1-1-2017 te betreden voor Profielnorm, onder de naam John Scott Works Ltd.
Logo John Scott Works
Oprichting John Scott Works
2016

ProAutNorm b.v. opgericht

Profielnorm heeft per 1 mei 2016 ProAutnorm b.v. opgericht. ProAutNorm b.v. focust zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van websites en software oplossingen in de vorm van procesautomatisering en optimalisatie van bestaande bedrijfsprocessen.
Oprichting ProAutNorm
Oprichting ProAutNorm

Uitbreiding

Profielnorm breidt uit met extra bedrijfvloeroppervlak en kantoorruimte.
Tevens is een aankoop gedaan van een nieuwe profileerlijn.
We hopen zo onze mogelijkheden en service voor u uit te breiden.

MAF familiedag

Profielnorm heeft in samenwerking met de MAF een mooie personeelsdag georganiseerd waarbij de werknemers en hun gezinnen kennis konden maken met de door Profielnorm gesponsorde MAF en hun werk.
Een rondvlucht in een van de vliegtuigen van de MAF vormde het hoogtepunt van deze dag.
Verder waren er sportieve activiteiten en een afsluitende barbecue.
Profielnorm kijkt met plezier en waardering voor de MAF terug op deze mooie dag.

Wilt u een bijdrage doen aan het project wat profielnorm gezamelijk met de MAF is opgestart kijk dan op onze charity pagina.
MAF
MAF
MAF
2015

Nieuwe Lasrobot

Profielnorm heeft geïnvesteerd in de aanschaf van een nieuwe productie cel met lasrobot. Hiermee verhogen wij onze flexibiliteit en het SMART produceren van onze vloeren.
Nieuwe lasrobot

Profielnorm op de Logimat 2015

10 tot 12 februari is Profielnorm weer aanwezig op de Logimat beurs in Stuttgart. U bent van harte welkom in Hal 1, Stand B11!

Logimat 2015
Logimat 2015
Logimat

Profielnorm bedrijfsvideo

Nieuwe automatische zaaginstallatie

Om onze productieflow en levertijden nog meer te versnellen heeft Profielnorm geïnvesteerd in een nieuwe zaaginstallatie. In augustus 2014 werd de installatie in gebruik genomen. De gehele installatie is volledig geautomatiseerd. Aan de ene kant wordt het ruwe materiaal klaargelegd, aan de andere kant komen onze producten op lengte gezaagd eruit.
Zaaginstallatie Profielnorm
Zaaginstallatie Profielnorm
2014

Lasser / coördinator geslaagd

Onze lascoördinator Marco Burger heeft met een mooi resultaat zijn diploma International Welding Technologist (IWT) gehaald. Dit betekent dat wij een interne lasdeskundige hebben voor de controle van onze laswerkzaamheden. Hiermee laten wij zien dat Profielnorm er alles aan doet om altijd de beste kwaliteit te leveren!

Profielnorm gecertificeerd

1 juli 2014 heeft Profielnorm het CE-certificaat behaald voor de productie en levering van vloersystemen volgens NEN-EN 1090. Met het behalen van dit certificaat hebben wij een belangrijke stap gezet in onze kwaliteitsborging. Wij voldoen hiermee aan de wettelijke eis om per 1 juli 2014 te leveren onder CE-norm volgens NEN-EN 1090.

Het laswerk van onze staalconstructies is hiermee ook gecertificeerd volgens ISO-3834-3. Voor u betekent dit een extra zekerheid voor geleverde kwaliteit! Onze producten zullen vanaf nu herkenbaar voorzien worden van het CE-keurmerk.

Ook heeft Profielnorm het ISO 9001 certificaat behaald, dat staat voor de algehele kwaliteit van het bedrijfsproces. Kortom, Profielnorm maakt werk van kwaliteit!

Lees hier meer over de certificaten van Profielnorm.

GESCHIEDENIS - Tweede uitbreiding fabrieksoppervlak

De fabriekshal wordt uitgebreid met circa 1.000 m2 bedrijfsoppervlak, met name met oog op uitbreiding van de logistieke ruimte.

Tweede rolvorminstallatie in gebruik

Een tweede rolvorminstallatie komt de productie van Profielnorm versterken.
2012

Eerste uitbreiding fabrieksoppervlak

Debedrijfshal wordt verdubbeld met nog eens 1.200 m2 productie-oppervlak. In de eerstehal vindt nu de profilering van de C+- en S+-profielen plaats en in de nieuwehal is de lasserij – inclusief lasrobot – gehuisvest.
2010

Profielnorm verhuist naar Tholen

Profielnorm verhuist naar Tholen en neemt intrek in een nieuw gebouwd kantoor en fabriekshal van 1.200 m2.

2008

Eerste rolvormlijn in gebruik

Profielnorm breidt de productie uit met een in nauwe samenwerking met de machinebouwer ontworpen rolvormmachine.
2007

Oprichting in 1997

Profielnorm B.V. is opgericht in 1997 en vanaf 1998 onder directeur-eigenaar Jos Schot invulling gegeven. Vanaf de zolderkamer werden in eerste instantie de componenten voor een entresolvloer en voor stellingwerk ingekocht. Al snel werd de zolderkamer verwisseld voor een bedrijfspand en groeide de organisatie.
1997
Productie straat | Profielnorm
 Om onze pagina optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Voor meer informatie over ons privacy- en cookiebeleid:   Privacy policy
© 2022 Profielnorm B.V.
Realisatie: ProAutNorm B.V.